Tortilla met avocado en coco bacon flakes
Simply delish
Mexicaans eten doet het altijd goed bij kinderen. Vooral als ze zelf de tortilla’s, wraps of taco’s mogen vullen. Zet alle componenten lekker op tafel, zodat een ieder zelf de tortilla kan vullen.
Ingrediënten
Voor 10 tortilla's
10 eetl coco bacon flakes, zie recept in het hoofdstuk Porkish
1 pakje mais tortilla, merk: La Morena
4 st avocado
2 eetl olijfolie
2 st tomaat
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
1 st limoen
Peper en zout
Ingemaakte jalapenos
10 takjes koriander
Bereiding
Marineer de rode ui met het sap van een halve limoen en een snuf zout en kneed dit goed door.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Je kunt de tomaat zaadjes gebruiken voor een ander gerecht/ saus. Strooi peper en zout op de tomaat
Prak de avocado’s en meng hier de olijfolie, sap van een halve limoen en peper en zout door. Dit mag best chunky zijn
Verwarm een bakpan op hoog vuur en leg een schone gevouwen theedoek klaar
Wanneer de pan heet is de tortilla’s aan beide kanten kort bakken. Houd ze warm in de gevouwen theedoek. Naarmate de grote van de pan kun je meerder tortilla’s per keer bakken
Serveertip
Maak je maaltijd completer door er (kidney)bonen erbij te serveren. Dat kan aan de hand van een bonen ‘gehakt’ stoof (chili con carne) of door de bonen kort te bakken in olijfolie met lekker wat mexicaanse bonen kruiden (merk: euroma). Ook zijn geroosterde maiskolven een hit met de coco bacon flakes. Maak de maiskolven schoon, leg ze per stuk op aluminium folie, dun plakje Flora boter en zout erop. Pak ze goed in en bak ze voor 30 minuten in een oven van 180 graden C.
Bewaren
Zeker niet de bedoeling! 😆
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl