Online masterclass 

Next-level plantaardige
recepten en technieken

Next-level plantaardige
recepten en technieken

Plantaardig koken is spannend, vernieuwend en heel erg nodig om onze wereld een toekomst te geven. Maarten Kleizen, een chef met een lange geschiedenis in mooie keukens, gaat samen met jou super smaakvolle plantaardige gerechten maken. Je technieken laten zien, waarmee je makkelijk nieuwe gerechten bedenkt en met overtuiging bij je gasten op tafel zet.

chef maarten

Maarten Kleizen
Maarten is één van de voorlopers op het gebied van vegetarische producten. Hij ontwikkelt al jaren uiteenlopende plantaardige recepten en heeft een lange geschiedenis in mooie keukens zoals Parkheuvel, Lute en Ivy (nu FG). Al zijn kennis heeft hij voor jou in de masterclass verwerkt.

Leer over plantaardige producten, nieuwe kooktechnieken en unieke recepten

Dit zit er in de cursus:
12 hoofdstukken over plantaardige producten en kooktechnieken
24 ondersteunende video’s met heldere instucties
72 unieke recepten zonder dierlijke producten

Masterchef plantaardig in 12 hoofdstukken

Basistechnieken

Verschillende technieken die in de keuken gebruikt worden, zoals; snijden, bakken, roken, grillen, blancheren, poffen etc.

Zuivel

In veel van onze gerechten zitten melk, yoghurt of kaas. In dit hoofdstuk behandelen we alternatieve producten en welke je het beste kunt gebruiken.

Vlees

De keuze in vleesvervangers is enorm, hiermee kun je gemakkelijk een maaltijd op tafel zetten. Wij zien het als een kunst om zelf aan de slag te gaan om alternatieven voor vlees te maken.

Vis

Er zijn inmiddels prachtige producten op de markt om de smaak van vis te evenaren. Wij bieden je tools om met verse ingrediënten de zilte smaak op je bord te krijgen.

Peulvruchten

Dit hoofdstuk zal een rode draad zijn door de gehele cursus. De mogelijkheden met peulvruchten zijn Plant-tas-tisch!

Sojabonen

Wordt al jaren gebruikt als alternatieve eiwit bron voor vis en vlees. Niet zonder reden, want je kunt er te gekke dingen mee maken.

Sauzen, desssings en bouillons

De kracht om een saus of bouillon die hartige smaak mee te geven is waar het in dit hoofdstuk allemaal om draait. Ook gaan we dressings verplantaardigen die op basis zijn van ei en/of zuivel.

Zoet

De wereld van het bakken wordt gedomineerd door het gebruik van boter, (room)kaas en eieren. Hierin willen we laten zien dat dit anders kan met hetzelfde heerlijke eindresultaat.

Ei

Het ei komt heel veel voor in gerechten, we laten je zien dat het anders kan. Een vervanger voor ei hoort erbij. Zelfs een gebakken eitje leren we je maken!

Noten & Zaden

Deze zijn er niet alleen om een gerecht mee af te maken. Leuke recepten om zelf mee te variëren zullen aan bod komen in dit hoofdstuk.  

Granen & Rijst

Van het maken van een risotto van parelgort tot het poffen van rijst. Dit en nog veel meer.

Menu samenstelling

Met het volgen van een eenvoudig schema mis je niets in het menu. En creëer je met gemak een prachtige culinaire avond voor je gasten.

72 unieke plantaardige recepten

nigiri
polenta
avocado
rabarber

En nog véél meer...

Maak jij straks heerlijke en unieke plantaardige gerechten?

Werk je in een professionele keuken, ben je foodblogger of vind je het leuk om thuisdiners te organiseren? Onze cursus bevat alles wat je nodig hebt om unieke plantaardige gerechten op tafel te zetten.

Wat je leert:

  • Ontwikkel je meer op het gebied van plantaardig eten

  • Omgaan met de dieetwensen van je gasten

  • Vaardigheden waarmee je eindeloos kan variëren

  • Meer halen uit plantaardige producten

  • Verras je gasten met prachtige gerechten

  • Je eigen dier vrije recepten creëren

  • Variatie voor al je maaltijden, gedurende de dag
  • De mooiste plantaardige cakes & taarten bakken

  • Hoe je een menu spannend kunt opbouwen

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl