Atjar

Atjar

Pickled veggies

Atjar

Maak je maaltijd compleet met je eigen tafelzuur. Geef er je eigen draai aan en varieer met de groente en specerijen, zoals bijvoorbeeld; Komkommer, bloemkool, rode kool, verse plakjes gember, gesneden rode peper, kardemom peulen etc.

Ingrediënten
Voor ongeveer 500 gr atjar

250 gr water
250 gr (natuur)azijn
125 gr suiker
10 gr zout
1 theel kerriepoeder
½ theel kurkuma
½ theel gemberpoeder
½ theel korianderzaadjes, gekneusd
½ kleine kool, gesneden
1 st wortel, in reepjes gesneden

Bereiding

  1. Breng 250 gr water, 250 gr azijn, 125 gr suiker, 10 gr zout en de kruiden & specerijen in een pan aan de kook.
  2. Doe de gesneden groenten in een weckpot of bak met een deksel en giet hier de kokende zoet-zuur op. Sluit de pot of bak af en laat afkoelen. 
  3. *De hardheid en snij wijze van de groente bepalen wanneer de atjar klaar is. Spitskool is een vrij zacht koolsoort en is na afkoelen klaar voor gebruik. Een witte/ rode kool wordt na verloop van tijd alleen maar lekkerder. Snijd een harde groente dan ook fijner dan een zachte groente. 

Bewaren
De Atjar is afgedekt 30 dagen houdbaar in de koelkast.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl