Basic bouillon
Met kombu power!
Je kunt alle kanten op met deze basis bouillon; soep, saus, risotto, paella, stoof, seitan. You name it! De kombu maakt echt het verschil. Snijd de groenten niet te grof, dan is de bouillon lekker snel klaar.
Ingrediƫnten
Voor 1,5L
1,5 L water
1 grote ui
1 st wortel
2 stengels bleekselderij
1 st prei
1/2 st venkel
1 st tomaat
1 st peer
4 teen knoflook
5 st (kastanje) paddestoelen
6 tak tijm
1 takje rozemarijn
2 bl laurier
10 st peperkorrels, gekneusd
1 stukje kombu
Bereiding
Snijd de ui met schil overdwars doormidden en blaker deze zwart in een hete bakpan of met de gasbrander. Snijd de ui daarna in grove stukken.
Was en snijd alle groenten en paddestoelen in stukken van 2 cm.
Snijd de knoflook met schil en al 1 keer doormidden.
Snijd de peer in vieren en verwijder de zaadjes, snijd daarna in stukken van 2 cm.
Doe alles in een soeppan en breng op medium vuur aan de kook.
Laat de bouillon 1,5 uur rustig, tegen de kook aan, trekken met een deksel op de pan.
Giet de bouillon door een fijne zeef
Bewaren
De basis bouillon is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast en is ook zeer geschikt om ingevroren te worden.
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl