Beetsteak

Beetsteak

Meaty and beety

Beetsteak

De Beetsteaks komen het beste tot hun recht gecombineerd met de Jus de Veggie. En vergeet ze niet na te kruiden met zout en peper, dit maakt het verschil.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 middelgrote gekookte rode bieten
50 gr boter + extra om in te bakken
20 gr (witte) miso pasta
Zwart peper uit de molen
Grof zeezout

Optioneel:
Steak spice mix, zie recept in de masterclass

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 C stand hetelucht.

  2. Leg de onderkant van de rode biet op de snijplank, snijd de rode biet doormidden en snijd een klein stukje van weerskanten af. Nu heb je 2 steak-jes van elke rode biet.

  3. Meng 50 gr boter met 20 gr miso pasta.

  4. Smeer boven en onderkant in van elk steak-je.

  5. Pak 2 steaks, naast elkaar, in aluminiumfolie en vouw goed dicht. Herhaal deze stap met de andere steak-jes

  6. Leg de pakketjes op een bakplaat en pof de beetsteaks voor 60 minuten. Halverwege de pakketjes omdraaien.

  7. Laat de beetsteaks afkoelen in de aluminiumfolie.

  8. Verwam een grote bakpan op hoog vuur en voeg royaal boter toe. Bak de beetsteaks per kant voor ongeveer 4 minuten mooi bruin. Optioneel: de beetsteaks kruiden met de steak spice mix voor het bakken.

  9. Maak de beetsteaks af met grof zeezout en zwarte peper uit de molen.

Bewaren
De beetsteak is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl