Chocolade mousse

Chocolade mousse

Met maar 3 ingrediënten

Chocolade mousse

Super luchtig en vol van smaak. Voor dit recept is wel een room nodig die op te kloppen is. De Alpro whipping is in de meeste supermarkten wel verkrijgbaar. Voor het opkloppen is een elektrische mixer wel een pré. Met een standmixer is het helemaal appeltje-vegan-eitje.

Ingrediënten
Voor ongeveer ½ L chocolade mousse, genoeg voor 4 personen

85 gr pure chocolade, grof gehakt
250 ml Alpro sojaroom, whipping
15 gr suiker

Bereiding

  1. Verwarm 125 ml Alpro sojaroom met 15 gr suiker in een kleine pan tegen de kook aan

  2. Haal de pan van het vuur en voeg hier 85 gr pure chocolade aan toe en roer met een spatel tot de chocolade is opgelost

  3. Giet de chocolade massa in een ruime kom en voeg de rest, 125 ml, Alpro sojaroom toe

  4. Klop dit in 6 tot 8 minuten met een (stand) mixer tot een luchtige mousse

  5. Schep de mousse in een bak en dek deze af en laat 2 uur opstijven in de koelkast 

Bewaren
De chocolademousse is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl