Franse uiensoep
Hartige bom!
De key in dit recept zit hem in het karameliseren van de uien. Bak de uien egaal en karamel bruin en neem hier de tijd voor. De stappen erna om de soep af te maken nemen slecht 15 minuten in beslag. De uiensoep kan ook perfect met de Beefy bouillon gemaakt worden, als je dit doet laat dan de sojasaus in dit recept weg.
Ingrediënten
Voor 6 personen als voorgerecht
Uiensoep
50 gr olijfolie
500 gr uien, in halve ringen gesneden
2 teen knoflook, gehakt
1 theel zout
2 bl laurier
3 tak tijm, blaadjes eraf geritst
1 eetl tomatenpuree
1/2 glas Madeira
1 glas witte wijn
Peper uit de molen
1 L bouillon, zie recept basis bouillon
4 eetl sojasaus
Croutons
50 gr boter
50 gr tarwebloem
600 ml sojamelk, ongezoet
Snuf witte peper
Snufje kurkuma
1 theel zout
2 eetl edelgist vlokken
1/2 theel mosterdpoeder
1/2 theel appel cider azijn
10 gr ma.zena / tapioca zetmeel
6 of meer stukjes stokbrood
Gehakte peterselie
Bereiding uiensoep
Verwarm een stoof/ soep pan met dikke bodem op medium hoog vuur
Voeg 50 gr olijfolie, 500 gr gesneden uien, 2 teen gehakte knoflook, en 1 theel zout toe en bak de uien karamel bruin. Neem hier de tijd voor, dit kan zo’n 20 minuten in beslag nemen. Blijf met een pollepel de uien regelmatig omroeren en schraap zo nodig de aanbaksel van de bodem. Speel met het vuur, zodra het te hard gaat draai dan het vuur lager. De uien moeten egaal karamel bruin zijn.
Voeg 2 bl laurier, 3 tak tijm, 1 eetl tomatenpuree en flink wat draaien peper toe en bak voor 2 minuten mee.
Blus de pan af met 1 glas witte wijn en . glas Madeira en kook deze in voor de helft.
Voeg 1 L bouillon en 4 eetl sojasaus toe en breng de soep aan de kook en laat nog 15 minuten rustig doortrekken.
Bereiding croutons
Bewaren
De uiensoep en de ‘kaas’ saus zijn afgedekt 3 dagen houdbaar in de
koelkast. Beide zijn ook zeer geschikt om in te vriezen. De ‘kaas’ saus na ontdooien wel weer opkoken.
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl