Kip saté

Classic kip saté

The classic saté

Deze plantaardige kipsate zijn heerlijk bij wat frietjes of bij een klassieke indonesische schotel.

Heerlijk bij wat frietjes of bij een klassieke indonesische schotel.

Ingrediënten
Voor 3 goed gevulde stokjes

150g oesterzwammen        
½ theel kipkruidenmix (zie recept)
2 eetl zonnebloem olie
1 eetl sojasaus
1 eetl ketjap manis
½ teen knoflook, gehakt
¼ theel sambal

Bereiding

  1.  Scheur de oesterzwammen in grove stukken

  2. Maak van de rest van de ingrediënten een marinade en marineer de oesterzwammen hierin voor ongeveer een half uur. Door het zout in de marinade zal de oesterzwam vocht loslaten, hierdoor ontstaat een vlezige structuur

  3. Rijg de gemarineerde oesterzwammen op een spiesje en knijp deze even goed uit, hierdoor blijven de spiesjes mooi compact tijdens het bakken. TIP: gebruik het vocht wat je uit de oesterzwammen knijp voor een soep, bouillon of saus!

  4. Bak of grill de spiesjes tot ze gaar en mooi van kleur zijn

Bewaren
De gemarineerde oesterzwammen zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast in een afgesloten bak.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl