Knolselderij steak

Knolselderij steak

Veggies on fire

Knolselderij steak

Met dit recept heb je een te gekke manier in handen om van een groente een ware eyecatcher te maken. Het gaat zeker niet om de grootte van de steak, maar hoe de steak bereid word. Het is een super simpel gerecht, maar let wel dat de steak een goede gaarheid krijgt. Te beetgaar dan lijkt het te veel op groente, te gaar en er is geen bite. 

Ingrediënten
Voor 4 steaks

1 st knolselderij, zonder schil
100 gr boter, gesmolten
20 gr lichte miso pasta
2 eetl steak spices (zie recept)
Grof zeezout (bv. fleur de sel)

Bereiding

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 200  ̊C

  2. Snijd de knolselderij in plakken van 1,5 cm en steek deze eventueel uit met een steker. 

  3. Meng de boter met de miso en smeer hier de steaks mee in

  4. Pak de steaks, per 2 stuks naast elkaar, in aluminiumfolie en gaar deze voor 20 minuten in de oven. De steaks zijn klaar als ze net aan gaar zijn.

  5. Laat de steaks afkoelen

  6. Bestrooi de steaks met de steak spices en bak deze in hete boter mooi bruin en serveer. Maak de steak af met een beetje fleur de sel.

Bewaren
Bewaar de steaks in de koelkast in een afgesloten bak tot 3 dagen.

Tip
Gebruik de afsnijdsel van de knolselderij voor een creme om bij de steak te serveren. Of maak er een lekkere soep van.

Garnituur op de foto
knolselderij creme, pommes fondant, gegrilde bospeen, jus de veggie, gebakken spinazie, peterselie en gerookte amandelen. 

 

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl