Lemon curd

Lemon curd

Sweet, sour and creamy

Lemon curd

Sweet, sour and creamy. Wat heb je nog meer nodig?

Ingrediënten
Voor ongeveer 800 gram

290 gr suiker
290 gr amandelmelk
140 gr citroensap
2 st citroen zestes
4 eetl (60 gr) custardpoeder (of maizena met een snufje kurkuma poeder)
½ theel agar-agar (1 gram) 
50 gr koude boter (merk Flora)
Snufje zout

Bereiding

  1. Meng 290 gr suiker, 290 gr amandelmelk, citroen zestes, 140 gr citroensap, 60 gr custardpoeder en 1 gr agar-agar in een kookpannetje

  2. Breng dit, op middelhoog vuur, al roerende met een garde aan de kook en kook dit 1  minuut door 

  3. Haal van het vuur en roer de 50 gr boter erdoor

  4. Laat de lemon curd volledig afkoelen. Voor gebruik de lemon curd losroeren met een garde

Bewaren
Bewaar in een afgesloten bak voor 7 dagen in de koelkast.

Serveertip
Spuit de lemon curd in een taart bodem en werk deze af met merengue.  

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl