Lemon curd
Sweet, sour and creamy
Sweet, sour and creamy. Wat heb je nog meer nodig?
Ingrediënten
Voor ongeveer 800 gram
290 gr suiker
290 gr amandelmelk
140 gr citroensap
2 st citroen zestes
4 eetl (60 gr) custardpoeder (of maizena met een snufje kurkuma poeder)
½ theel agar-agar (1 gram)
50 gr koude boter (merk Flora)
Snufje zout
Bereiding
Meng 290 gr suiker, 290 gr amandelmelk, citroen zestes, 140 gr citroensap, 60 gr custardpoeder en 1 gr agar-agar in een kookpannetje
Breng dit, op middelhoog vuur, al roerende met een garde aan de kook en kook dit 1 minuut door
Haal van het vuur en roer de 50 gr boter erdoor
Laat de lemon curd volledig afkoelen. Voor gebruik de lemon curd losroeren met een garde
Bewaren
Bewaar in een afgesloten bak voor 7 dagen in de koelkast.
Serveertip
Spuit de lemon curd in een taart bodem en werk deze af met merengue.
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl