Linzen gehakt

Linzen gehakt

Super veelzijdig basisrecept

Linzen gehakt

Dit ‘gehakt’ geeft een gerecht een extra hartige smaak. Verwerkt het in een chili, bolognese of lekker op een Turkse pizza. Linzen zijn ook nog eens rijk aan eiwitten en een bron van vezels, wat weer een verrijking is van je maaltijd.

Ingrediënten
Voor ongeveer 400g

3 eetl olijfolie
200 gr linzen, le puy
½ theel ui poeder
½ theel knoflook poeder
½ theel (gerookte) paprika poeder
1 eetl tomaten puree
1 scheut  rode wijn,  of 1 eetl rode wijn azijn
½ theel marmite
1 eetl (donkere) soja saus
400 ml water
Peper en zout
2 eetl olijfolie

Bereiding

  1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime soep pan met dikke bodem en voeg de linzen toe

  2. Voeg de ui-, knoflook- en paprika poeder toe en bak 2 minuutjes mee

  3. Blus de pan af met de rode wijn (azijn) en voeg het water toe en breng aan de kook

  4. Voeg de marmite, tomatenpuree, soja saus, peper en zout toe en kook met een deksel op de pan tot de linze gaar zijn. Dit duurt ong. 30 minuten

  5. Wanneer de linzen gaar zijn en er nog wat vocht in de pan is, dan moet dit weg gekookt worden

  6. Laat de linzen afkoelen en hak ze grof met een mes om het wat fijner te maken.

  7. Voeg nog 2 eetl olijfolie toe, dit om het gehakt een extra vette smaak te geven.

Bewaren
In een afgesloten bak is het 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ook zeer geschikt om in te vriezen.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl