Linzen gehakt
Super veelzijdig basisrecept
Dit ‘gehakt’ geeft een gerecht een extra hartige smaak. Verwerkt het in een chili, bolognese of lekker op een Turkse pizza. Linzen zijn ook nog eens rijk aan eiwitten en een bron van vezels, wat weer een verrijking is van je maaltijd.
Ingrediënten
Voor ongeveer 400g
3 eetl olijfolie
200 gr linzen, le puy
½ theel ui poeder
½ theel knoflook poeder
½ theel (gerookte) paprika poeder
1 eetl tomaten puree
1 scheut rode wijn, of 1 eetl rode wijn azijn
½ theel marmite
1 eetl (donkere) soja saus
400 ml water
Peper en zout
2 eetl olijfolie
Bereiding
Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime soep pan met dikke bodem en voeg de linzen toe
Voeg de ui-, knoflook- en paprika poeder toe en bak 2 minuutjes mee
Blus de pan af met de rode wijn (azijn) en voeg het water toe en breng aan de kook
Voeg de marmite, tomatenpuree, soja saus, peper en zout toe en kook met een deksel op de pan tot de linze gaar zijn. Dit duurt ong. 30 minuten
Wanneer de linzen gaar zijn en er nog wat vocht in de pan is, dan moet dit weg gekookt worden
Laat de linzen afkoelen en hak ze grof met een mes om het wat fijner te maken.
Voeg nog 2 eetl olijfolie toe, dit om het gehakt een extra vette smaak te geven.
Bewaren
In een afgesloten bak is het 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ook zeer geschikt om in te vriezen.
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl