Mascarpone
Deze creamy cheese kan zowel voor zoete als hartige gerechten. Voor een meer hartige kaas smaak kun je wat extra edelgist vlokken toevoegen tijdens het mixen. Heerlijk als spread op een cracker/ bagel of als dip bij een Mexicaans gerecht. Voeg er vanille aan toe en het is super lekker als onderdeel in een dessert.
Deze creamy cheese kan zowel voor zoete als hartige gerechten. Voor een meer hartige kaas smaak kun je wat extra edelgist vlokken toevoegen tijdens het mixen. Heerlijk als spread op een cracker/ bagel of als dip bij een Mexicaans gerecht. Voeg er vanille aan toe en het is super lekker als onderdeel in een dessert.
Ingrediënten
Voor ongeveer 450 gr
200 gr cashewnoten
80 gr water
100 gr haverroom
20 gr citroensap en de zestes van 1 citroen
15 gr appelazijn
6 gr zout
1 eetl edelgist vlokken
50 gr kokosolie, gesmolten
Cheese sheet
(zie hoofdstuk kaas)
Een roomkaas heeft een romige structuur, een licht zuurtje en kan zowel hartig als zoet gebruikt worden in gerechten. Door kokosolie krijgt deze plantaardige mascarpone een mooi stevig mondgevoel en volle smaak.
Ingrediënten
Voor ongeveer 450 gr
200 gr cashewnoten
80 gr water
100 gr haverroom
20 gr citroensap en de zestes van 1 citroen
15 gr appelazijn
6 gr zout
1 eetl edelgist vlokken
50 gr kokosolie, gesmolten
Cheese sheet
(zie hoofdstuk kaas)
Een roomkaas heeft een romige structuur, een licht zuurtje en kan zowel hartig als zoet gebruikt worden in gerechten. Door kokosolie krijgt deze plantaardige mascarpone een mooi stevig mondgevoel en volle smaak.
Bereiding
Wel 200 gr cashewnoten in ruim koud water, Het liefst 12 uur en bewaren deze in de koelkast.
We gieten de cashewnoten af en laten ze uitlekken.
alle ingrediënten, op 50 gr gesmolten kokosolie na, in een blender doen en draai deze super glad. Hoe gladde de structuur wordt hoe mooier het eindresultaat.
Voeg al draaiend de 50 gr gesmolten kokosolie toe
Bewaren
De mascarpone is, afgedekt, 3 dagen houdbaar in de koelkast
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl