Mean Black Bean Burger

Mean Black Bean Burger

Gigantisch lekker

Give it a try or regret it!

Soms wil je over de top. Iets maken waarvan je zeker weet, dat je straks even van zult uitbuiken. Onze Mean Black Bean Burger is er zo een. Gebruik lekker veel toppings op je burger. Ga all in. En geniet ervan!

Ingrediënten
Voor 1 kg burger ‘gehakt’

1 blikje zwarte bonen, uitlekgewicht 265 gr 
180 gr havermout
30 gr tarwebloem  
150 gr rode biet, gekookt
30 gr tomatenpuree
½ theel zout
1 theel gerookte paprikapoeder
1 theel knoflookpoeder   
1 theel uienpoeder  
2 eetl soja saus  
2 eetl olijfolie
Zwarte peper uit de molen
100 gr champignons
50 gr rode ui
50 gr mais, uit blik
70 gr rode paprika
10 gr gebakken uitjes
60 gr (rode) quinoa, gekookt  
80 gr zilvervliesrijst, gekookt

Bereiding

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 C stand hetelucht.

  2. Giet de zwarte bonen af in een zeef, spoel kort af onder de kraan en laat uitlekken. Bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier/ bakmatje en verdeel hier de uitgelekte zwarte bonen op. Bak de zwarte bonen voor 10 minuten en laat hierna afkoelen. Voor dit recept is er 150 gr gebakken zwarte bonen nodig. 

  3. Kook de (rode) quinoa en de zilvervliesrijst gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Laat deze vervolgens goed afkoelen. 

  4. Doe 100 gr champignons, 50 gr rode ui, 50 gr mais, 70 gr rode paprika, 10 gr gebakken uitjes in een keukenmachine en hak dit tot een grove tapenade, gebruik hiervoor de pulse stand en schraap de randen steeds naar beneden met een spatel. Doe de inhoud in een andere kom en houd apart. 

  5. Blender in dezelfde keukenmachine 180 gr havermout voor 20 seconden.

  6. Voeg hier 30 gr tarwebloem, 150 gr rode biet, 30 gr tomatenpuree, 2 eetl sojasaus, 2 eetl olijfolie en alle kruiden & specerijen aan toe en draai dit tot een egale dikke massa.

  7. Voeg de grove tapenade groenten, 60 gr gekookte quinoa, 80 gr gekookte rijst en 150 gr van de zwarte bonen toe en mix dit een paar keer kort door. 

  8. Proef het ‘gehakt’ en breng evt extra op smaak met peper en zout. Laat het ‘gehakt’ 10 minuten opstijven in de koelkast.

  9. Vorm burgers van het ‘gehakt’. Onze voorkeur gaat uit naar een burger van 110 gr die niet te dik is.    

Bewaren
De rauwe burgers zijn afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ook zijn de rauwe burgers 2 maanden te bewaren in de vriezer.

Serveren
Bak de burger in een bakpan in een scheutje olie op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Spuit/ smeer hier de smokey cheddar style cheese op en laat even meebakken.

Op de foto
Classic burger: getoast ‘brioche’ bun, vegan mayo, burger met cheddar style cheese, tomaat, pulled BBQ jackfruit, augurk, gefrituurde uienringen, sla en ketchup. 

100+ recepten, videos en live webinars

Rabarber Republic

Algemene voorwaarden     Privacybeleid     Kvk 61956538