Banana pancakes
Heerlijke luchtige pannenkoekjes. Als je dit recept onder de knie hebt, dan eet je deze pancakes zeker eenmaal per de week als ontbijt. Tip: Bak kleine pancakes en bak het hele beslag op, want koud zijn ze ook fantastisch!
Ingrediënten
Voor 12-16 kleine pancakes
1 st rijpe banaan 🍌
350 ml plantaardige melk, haver en/0f kokos
½ eetl gebroken lijnzaad
¼ theel kaneelpoeder
Snufje zout
½ theel bakpoeder
1 theel vanille extract of vanille suiker
150 gr tarwe bloem
Bereiding
Mix met een staafmixer/ blender 1 st banaan, 350 ml melk, ½ eetl lijnzaad, snufje zout, ¼ theel kaneel, vanille (suiker) en ½ theel bakpoeder voor 1 minuut. Dit om de lijnzaad te activeren,.
Voeg 150 tarwebloem toe en mix tot een beslag met behulp van een garde
Bak de pancakes op middel hoog vuur in een beetje olie.
Bewaren
De gebakken pannenkoekjes zijn 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast. Het ‘rauwe’ beslag is 1 dag houdbaar in de koelkast. Het kan zijn dat de lijnzaad nog doorwerkt en het beslag wat meer bind, hierdoor kan het er wat lijmerig uitzien. Los dit op door wat extra melk en bloem.
Topping
Ahornsiroop, blauwe bessen en boter
Rabarber Republic
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl