Banana pancakes

Banana pancakes

Heerlijke luchtige pannenkoekjes. Als je dit recept onder de knie hebt, dan eet je deze pancakes zeker eenmaal per de week als ontbijt. Tip: Bak kleine pancakes en bak het hele beslag op, want koud zijn ze ook fantastisch!  

Ingrediënten
Voor 12-16 kleine pancakes


1 st rijpe banaan 🍌
350 ml plantaardige melk, haver en/0f kokos
½ eetl gebroken lijnzaad
¼ theel kaneelpoeder
Snufje zout
½ theel bakpoeder
1 theel vanille extract of vanille suiker
50 gr boekweitmeel
50 gr tarwe bloem

Bereiding

  1. Mix met een staafmixer/ blender 1 st banaan, 350 ml melk, ½ eetl lijnzaad, snufje zout, ¼ theel kaneel, vanille (suiker) en ½ theel bakpoeder voor 1 minuut. Dit om de lijnzaad te activeren,.

  2. Voeg 50 gr boekweitmeel en 50 gr bloem toe en mix tot een beslag met behulp van een garde

  3. Bak de pancakes op middel hoog vuur in een beetje olie.

Bewaren
De gebakken pannenkoekjes zijn 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast. Het ‘rauwe’ beslag is 1 dag houdbaar in de koelkast. Het kan zijn dat de lijnzaad nog doorwerkt en het beslag wat meer bind, hierdoor kan het er wat lijmerig uitzien. Los dit op door wat extra melk en bloem.

Topping
Ahornsiroop, blauwe bessen en boter

100+ recepten, videos en live webinars

Rabarber Republic

Algemene voorwaarden     Privacybeleid     Kvk 61956538