Scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrabmled texture, eggy taste

Scrambled tofu

Super easy en zeer veelzijdig in gebruik. Bepaal de kleur van de tofu met kurkuma en (gerookte) paprikapoeder. Een ei bevat ook best wat vet, dus wees hier niet te zuinig mee. Voor het ei smaakje heb je kala namak (zwart zout) nodig. Gebruik dit wel pas na het bakken, want de zwavelachtige geur en smaak vervliegt tijdens verhitting.

Ingrediƫnten
Voor ongeveer 4 porties 

1 blok tofu, firm
Kurkuma
Paprikapoeder (gerookt)
Zout
Peper uit de molen
1 eetl aardappelzetmeel of maizena
5 eetl olie (zonnebloem of olijf)
Kala namak

 

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180C stand hetelucht

  2. Snijd de tofu in plakken van 1 cm en leg deze in een keukendoek en druk goed aan om extra vocht te verwijderen. Het hoeft niet super droog te zijn.

  3. Bedek een bakplaat/ ovenschaal met bakpapier en verkruimel hier de plakken tofu op

  4. Bestrooi de tofu crumble met kurkuma, paprikapoeder, zout en peper en meng dit door. Proef de tofu of er nog extra smaak op moet en bepaal voor jezelf of de kleur goed is. 

  5. Verdeel 1 eetl aardappelzetmeel over de tofu crumble en meng door

  6. Schenk de 5 eetl olie erover en meng weer door

  7. Bak de tofu voor 10 minuten in de oven, halverwege even omscheppen.

  8. Na het bakken in de oven, de tofu egg op smaak brengen met een snufje kala namak en evt extra peper 

Optioneel
Maak er een feestje van met extra kruiden & specerijen, edelgistvlokken en gesneden tomaatjes

Bewaren
De tofu scrambled egg is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast. 

Serveertips
Heerlijk door een stir fry rice gerecht, op toast of bij witte asperges. Ook lekker om de tofu scrambled egg te combineren met de crispy bacon strips. 

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl