Scrambled tofu
Scrabmled texture, eggy taste
Super easy en zeer veelzijdig in gebruik. Bepaal de kleur van de tofu met kurkuma en (gerookte) paprikapoeder. Een ei bevat ook best wat vet, dus wees hier niet te zuinig mee. Voor het ei smaakje heb je kala namak (zwart zout) nodig. Gebruik dit wel pas na het bakken, want de zwavelachtige geur en smaak vervliegt tijdens verhitting.
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 4 porties
1 blok tofu, firm
Kurkuma
Paprikapoeder (gerookt)
Zout
Peper uit de molen
1 eetl aardappelzetmeel of maizena
5 eetl olie (zonnebloem of olijf)
Kala namak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C stand hetelucht
Snijd de tofu in plakken van 1 cm en leg deze in een keukendoek en druk goed aan om extra vocht te verwijderen. Het hoeft niet super droog te zijn.
Bedek een bakplaat/ ovenschaal met bakpapier en verkruimel hier de plakken tofu op
Bestrooi de tofu crumble met kurkuma, paprikapoeder, zout en peper en meng dit door. Proef de tofu of er nog extra smaak op moet en bepaal voor jezelf of de kleur goed is.
Verdeel 1 eetl aardappelzetmeel over de tofu crumble en meng door
Schenk de 5 eetl olie erover en meng weer door
Bak de tofu voor 10 minuten in de oven, halverwege even omscheppen.
Na het bakken in de oven, de tofu egg op smaak brengen met een snufje kala namak en evt extra peper
Optioneel
Maak er een feestje van met extra kruiden & specerijen, edelgistvlokken en gesneden tomaatjes
Bewaren
De tofu scrambled egg is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Serveertips
Heerlijk door een stir fry rice gerecht, op toast of bij witte asperges. Ook lekker om de tofu scrambled egg te combineren met de crispy bacon strips.
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl