Smokey tofu bits
Just like bacon crumble
De marinade voor deze smokey tofu bits komt overeen met die van de crispy bacon strips. De granaatappel melasse zorgt voor een lekker zuurtje en samen met de rauwe biet voor een mooie kleur.
Ingrediënten
Voor ongeveer 250 gram
1 blok tofu, uitlekgewicht 325 gr (goed uitgeknepen is het 260 gram)
1 eetl rookmot
1 theel gerookte paprika poeder
½ eetl uienpoeder
½ theel knoflookpoeder
½ theel (gerookt) zout
¼ theel witte peper
1 eetl edelgist vlokken
1 eetl sojasaus
1 eetl ahornsiroop
1 eetl tomatenpuree
3 eetl (zonnebloem) olie
½ theel granaatappel melasse of appel cider azijn
1 eetl rauwe rode biet, fijn geraspt
Geen rookmot in huis? Een drupje liquid smoke geeft ook een rooksmaak
Bereiding
Dit gerecht is onderdeel van het rook webinar
Optioneel: voor extra crunchy tofu bits het blok tofu eerst invriezen en dan weer ontdooien. Hierdoor laat de tofu meer vocht los en bakt het extra krokant.
Bewaren
De smokey tofu bits zijn afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Serveertips
Op een boterham met avocado / tofu ‘eier’ salade / als topping in een salade / op de pannenkoek / burger topping / in een romige aardappelsalade / topping op een soep
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl