Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alle Puttanesca

Salty & Spicy

Spaghetti alla Puttanesca

Salty & Spicy

Ingrediënten
genoeg voor 4 personen

300 gr spaghetti
1 st ui, halve ringen gesneden
½ st rode peper, fijne ringetjes gesneden
½ eetl nori poeder (Nori vellen in een blender tot poeder draaien).
1 st wortel, geraspt
2 teen knoflook, flinter dunne plakjes
5 eetl olijfolie
½ eetl tomatenpuree
1 glas witte wijn
2 eetl kappertjes
1 eetl kappertjes inmaak vocht
2 eetl zwarte olijven, in ringetjes gesneden
2 eetl fishy sauce, zie recept in de Masterclass
5 st pomodori tomaten, grof gesneden
½ bos platte peterselie, gesneden
1 st citroen
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm een brede pan met 5 eetl olijfolie op middelhoog vuur en bak hier de ui, rode peper, wortel rasp, knoflook en nori poeder in aan zonder te kleuren
  2. Bak een ½ eetl tomatenpuree mee voor 1 minuut
  3. Blus de pan af met 1 glas witte wijn en laat volledig inkoken
  4. Voeg 5 st gesneden pomodori tomaat toe samen met 2 eetl kappertje, 1 eetl kappertjes inmaakvocht, 2 eetl zwarte olijven en 2 eetl fishy sauce en kook de saus op een laag vuur met een deksel op de pan voor 10 minuten
  5. Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking
  6. Maak de Puttanesca af met peper, citroensap en de peterselie en meng de gekookte spaghetti erdoor. 

Bewaren
De Puttanesca is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl