Sticky tempeh

Sticky tempeh

Lekkere bite

Sticky tempeh

De ene tempeh is de andere niet, er zit dus best wat kwaliteitsverschil tussen verschillende tempeh. Zoek hierin je eigen voorkeur, voor ons moet een tempeh stevig aanvoelen.

Ingrediënten
Voor 4 personen als maaltijdcomponent

1 st tempeh, 250 gr
Royaal olie om in te bakken
¼ theel gemberpoeder
¼ theel knoflookpoeder
½ theel korianderpoeder
½ theel kerriepoeder
3 eetl ketjap manis
1 eetl zoete chilisaus

Bereiding
Onderdeel van het webinar van 28 april. Bekijken

  1. Verwarm een stoofpan/ bakpan op hoog vuur met een laag olie.

  2. Snijd de tempeh in de lengte doormidden en halveer elk stuk weer zodat er 4 dunne rechthoeken ontstaan. Snijd elke plak in reepjes.

  3. Zet een ovenschaal klaar. Bak de tempeh reepjes in 2 lichtingen aan alle kanten krokant in de hete olie. Draai het vuur laag als de olie te heet wordt. 

  4. Schep de eerste lichting, zodra deze goudbruin krokant is, in de ovenschaal. Bak de tweede lichting tempeh reepjes krokant. 

  5. Als alle tempeh gebakken is, draai dan het vuur uit. Giet de overtollige olie in een bakje, deze kan voor andere doeleinden gebruikt worden. Doe alle tempeh weer in de pan en schep deze door.

  6. Voeg alle kruiden & specerijen toe en hussel de tempeh door. Als de pan niet te heet meer is mogen de 3 eetl ketjap manis en 1 eetl zoete chilisaus bij. Deze sauzen zullen nu om de tempeh gaan zitten. Mocht de pan al wat afgekoeld zijn dan deze weer verwarmen tot de saus om de tempeh gaat zitten.  

  7. Vers gebakken is de sticky tempeh het lekkerst. Tip als voorbereiden gewenst is: bak de tempeh reepjes voor in de olie, voor het serveren dan de laatste stap toepassen. 

Bewaren
De sticky tempeh is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast. Het zal wel het sticky crunchy laagje verliezen.  

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl