No Fish Nigiri

No Fish Nigiri

Recept

Verras je gasten met deze heerlijke Sushi van tomaat of paprika

Ingrediënten
⁣⠀
2 st Pomodori tomaat
(of 1 st rode punt paprika)
1 st Nori vel, geknipt in stroken van 1 cm

Sushi rijst
250 gr Sushi rijst
330 gr Water
5 eetl Sushisu (rijst azijn met suiker en zout)

Marinade
1 eetl Miso pasta
2 cm Gember, geraspt
2 eetl Sojasaus
2 eetl Agave siroop

1 eetl Rijst azijn
1 eetl Sesam olie

Bereiding

  1. Bereiding Tomaat: Pliceer (ontvellen van een tomaat) de tomaten door ze 10 tellen in kokend water te dompelen en vervolgens in (ijs) koud water terug te koelen, dit om de garing te stoppen.
  2. Verwijder het velletje en snijd elke tomaat in kwarten en haal de zaadjes eruit.
  3. Bereiding punt paprika: Verwarm de oven voor op 200 ̊С. Smeer de paprika in met olie leg deze in een ovenschaal en bak deze voor 10-15 minuten in de oven. De paprika mag er goed gebakken uitzien.
  4. Haal de paprika uit de oven en pak deze in met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.
  5. Verwijder het velletje van de paprika, snijd deze open en haal de zaadjes eruit. Snijd nu de paprika in stroken van ongeveer 2,5 cm bij 5 cm.     
  6. Voor de marinade: roer de miso pasta met een beetje warm water los en meng met de rest van de ingrediënten.
  7. Leg de schoongemaakte tomaat parten en/of de paprika in de marinade en zet deze weg voor 2 uur.
  8. Bereid de sushi zoals staat aangegeven op de verpakking en breng na het koken op smaak met de sushisu.
  9. Schep dit rustig door zodat de rijstkorrel heel blijft. Laat de sushi rijst afkoelen.
  10. Vorm van de sushirijst de nigiri, dit gaat het beste met natte handen, en leg hier de tomaat of paprika op en draai hier een nori strookje omheen.   


Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl