Paté the Republic

Paté the Republic

Paté de Republic

Dit is echt een feestnummer. Maak deze paté een dag van te voren en je gasten zullen versteld staan. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een plak snijden en serveren.

Ingrediënten Paté
Voor ongeveer 850g

2 st sjalotjes, fijn gesneden
1 teen knoflook, gehakt
3 eetl olijfolie
2 bl laurier
250g champignons, in kwarten gesneden
3 takjes tijm, geritst
1 takje rozemarijn, geritst en gehakt
½ theel gedroogde salie
4 eetl Cognac
265g bruine linzen, uitgelekt (blikje van 310g)
150g walnoten, geroosterd (8 minuten op 180 ̊С)
2 eetl sojasaus
½ eetl appelstroop
1 eetl rauwe rode biet, fijn geraspt
zout
peper
100g kokosolie, gesmolten

Ingrediënten compote
100g suiker
1st sinaasappel
340g verse cranberries

 

Bereiding

  1. Fruit de sjalot, knoflook aan in de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur

  2. Voeg de champignons, tijm, rozemarijn, laurier en salie toe en bak deze mee op hoog vuur

  3. Wanneer het vocht van de champignons is verdampt en deze beginnen te bakken, blus dan de pan af met de helft van de Cognac en laat de alcohol vervliegen

  4. Verhit de linzen mee en voeg de sojasaus, appelstroop, bietenrasp, walnoten en flink peper en zout toe. En haal de laurier blaadjes eruit.

  5. Draai alles nu fijn in een keukenmachine tot een grove tappenade.

  6. Voeg al draaiende de gesmolten kokosolie toe en draai de paté tot de gewenste structuur

  7. Breng de paté op smaak met 2 eetl Cognac en evt extra peper en zout. Wanneer de kleur wat paarse mag kun je nog wat bietenrasp toevoegen

  8. Schep de paté in een weckpot of cakeblik (met bakpapier bekleed) en dek deze af met zachte plantaardige boter of extra gesmolten kokosolie. Dit zorgt voor dat mooie vet randje. 

Bereiding compote
maak van de suiker met een scheutje water een karamel in een brede pan op hoog vuur. Voeg de cranberries en het sap van de sinaasappel toe en kook tot een compote op laag vuur.

Bewaren
De paté is afgedekt 3 dagen houdbaar in de koelkast

Serveren
Serveer een mooie plak paté met gegrild brood, frisse salade en cranberry compote.

Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber S L

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl