Plantaardig eitje

Plantaardig eitje

Recept

Super crunchy guacamole toast met plantaardig gebakken ei . Door de kala namak smaakt het echt naar een eitje.

Super crunchy guacamole toast met plantaardig gebakken ei. Door de kala namak smaakt het echt naar een eitje.

Ingrediënten eidooier
⁣⠀
170gr pompoen ⁣⠀
1 eetl edelgist⁣⠀
2 eetl maizena⁣⠀
2 eetl water⁣⠀
2 eetl olijfolie⁣⠀
¼ theel kala namak, zwart zout⁣⠀
Snufje zout⁣⠀
⁣⠀
Ingrediënten eiwit

40gr rijst meel⁣⠀
60gr kokosmelk⁣⠀
2 eetl water⁣⠀
Snufje zout⁣⠀

Bereiding

  1. ⁣Snijd de pompoen zonder schil in blokjes en kook deze gaar in water, zodra ze gaar zijn giet je de pompoen af en laat droog stomen in de pan⁣⠀
  2. Meng alle ingrediënten voor de eidooier in een blender en pureer tot een glad beslag ⁣
  3. Meng alle ingrediënten voor het eiwit in een kommetje met een garde⁣⠀
  4. Verhit een scheutje olie in een bakpan en voeg 2 eetl eiwit beslag in de pan en bak voor 20 seconde met een deksel op de pan.
  5. Schep nu 1 volle eetl eidooier beslag op het eiwit en bak voor 2 minuten met een deksel op de pan op laag vuur door


Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl