Mayonaise

Mayonaise

Heerlijk romige mayo

Om mayonaise te maken heb je 3 dingen nodig, namelijk: proteïne (eiwit), azijn en olie. Ipv de proteïne uit een kippe-ei te halen kun je het ook vervangen door een plantaardige proteïne. Deze mayonaise is op basis van sojamelk, wat weer rijk is aan plantaardig eiwit. Het resultaat: een romige, volle saus die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Op basis van dit recept is de mierikswortel mayonaise afgeleid. 

Ingrediënten

100 ml Sojamelk (ongezoet)
2 theel Dijon mosterd
3 eetl (Witte wijn) Azijn
210 ml Neutrale olie, zoals zonnebloem olie
Peper en Zout

Bereiding

  1. Mix de sojamelk, mosterd, azijn, peper en een snufje zout in een hoge beker met de staafmixer
  2. Voeg in een dun straaltje de olie toe tijdens het mixen
  3. Breng de mayonaise evt extra op smaak met peper, zout, mosterd of azijn.
  4. Ook lekker is een kneepje citroensap

Mierikswortel mayonaise
Gebruik de basismayonaise om er een mierikswortel mayonaise van te maken. Zie hieronder de ingrediënten. 

150 gr Mayonaise
2 eetl Mierikswortel, uit een potje
Citroensap
zout

Tip!
Geef de mayonaise een oranje tint met een snufje kurkuma en paprika poeder

Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl