Rabarber crumble

Rabarber crumble

Het zure van de rabarber met het aardse van de rode bieten maken dit tot een heerlijk gerecht. Uiteraard kun je een crumble met ander fruit maken, laat je inspireren door dit recept en ga je eigen gang!

Hoeveelheid
Voor 4 personen

Ingrediënten compote
500 gr rabarber
2 st rode bieten, gekookt
75 gr suiker
1 st sinaasappel, zestes en het sap
2 eetl boter
1 st ster anijs

Ingrediënten crumble
150 gr (tarwe)bloem
100 gr boter
75 gr suiker
Snufje zout⁣

Bereiding crumble

  1.  Meng alle ingrediënten van de crumble met elkaar tot een kruimelig deeg en zet koud

  2. Snijd 500 gr rabarber in stukjes van 3 cm en 2 st rode bieten in blokjes van 1 cm

  3. Verhit een grote bakpan op hoog vuur en voeg 2 eetl boter toe. Bak hierin de rabarber samen met de rode bieten en 75 gr suiker.

  4. Wanneer dit begint te kleuren, voeg dan de sinaasappel zestes en het sap toe en kook op hoog vuur tot een compote. De rabarber moet nog een bite hebben.

  5. Verwarm de oven voor op 200 C stand hete lucht

  6. Schep de compote in een oven schaal en bedek deze met de crumble.

  7. Bak de crumble voor 20 minuten, totdat het deeg goudbruin en krokant is

Bewaren
De rabarber crumble eet je gelijk uit de oven.

Serveertip 
Heerlijk met yoghurt ijs en vanille saus

Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber S L

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl