Gerookte bietjes

Gerookte bietjes

Recept

Salade van gerookte bietjes, bieten cream cheese, quinoa, rabarber en gekarnde melk dressing. Eet smakelijk!

Gerookte bietjes
Rookmot
(gekookte) bietjes
Olijfolie
Peper en zout
Aceto balsamico

Quinoa
quinoa
citroensap of azijn
olijfolie
peper en zout

Cream cheese
Zie recept mascarpone en in plaats van water gebruik je voor dit recept bietensap.

Rabarber
2 st rabarber, in staafjes van 5 cm
1 st sinaasappelsap
20 gr suiker
1 st ster anijs
zout

Karnemelk dressing
100 ml amandel melk
10 gr citroensap
olijfolie
peper en zout

Bereiding

  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Breng deze na het garen opsmaak met citroensap/ lekkere azijn, peper, zout en olijfolie

  2. Je hebt straks een pan met deksel nodig en een kleine vergiet of stoombloem die in deze pan past.
  3. Snijd de gare bietjes in de gewenste vorm en doe ze in het vergiet of stoombloem

  4. Roken: Verhit de pan op middelhoog vuur met één eetlepel rookmot tot deze begint te roken. En zet het vuur uit 

  5. Plaats het vergiet of stoombloem in de pan en sluit af met een deksel
  6. Rook de bietjes 10 tot 15 minuten

  7. Breng de gerookte bietjes op smaak met aceto balsamico, olijfolie, peper en zout.
  8. Bieten cream cheese: zie recept mascarpone in plaats van water gebruiken we voor dit recept bietensap.

  9. Rabarber: Breng de sinaaspappelsap, suiker, snufje zout en ster anijs  samen met de staafjes rabarber aan de kook en laat deze afkoelen in het vocht. Dit vocht kun je ook weer gebruiken om bijvoorbeeld door de quinoa te doen of om de bietjes mee te marineren

  10. Dressing: meng citroensap met de amandel melk. Dit gaat na een tijdje schiften! Breng deze (gekarnde) melk op smaak met peper, zout en olijfolie. Ook lekker met verse kruiden, zoals: dragon, bieslook, kervel of peterselie.

Garnituur opties voor je salade
Walnoten, venkel, witlof, roodlof, rucola, bieten blad, little gem sla, radijs, dun gesneden rode ui, dun gesneden rauwe bietjes, croutons

Meer recepten, meer kennis en videos in onze Masterclass

Rabarber Beta

Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl