Gerookte bietjes
Gerookte bietjes
Recept
Salade van gerookte bietjes, bieten cream cheese, quinoa, rabarber en gekarnde melk dressing. Eet smakelijk!
Gerookte bietjes
Rookmot
(gekookte) bietjes
Olijfolie
Peper en zout
Aceto balsamico
Quinoa
quinoa
citroensap of azijn
olijfolie
peper en zout
Cream cheese
Zie recept mascarpone en in plaats van water gebruik je voor dit recept bietensap.
Rabarber
2 st rabarber, in staafjes van 5 cm
1 st sinaasappelsap
20 gr suiker
1 st ster anijs
zout
Karnemelk dressing
100 ml amandel melk
10 gr citroensap
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Breng deze na het garen opsmaak met citroensap/ lekkere azijn, peper, zout en olijfolie
Snijd de gare bietjes in de gewenste vorm en doe ze in het vergiet of stoombloem
Roken: Verhit de pan op middelhoog vuur met één eetlepel rookmot tot deze begint te roken. En zet het vuur uit
Rook de bietjes 10 tot 15 minuten
Bieten cream cheese: zie recept mascarpone in plaats van water gebruiken we voor dit recept bietensap.
Rabarber: Breng de sinaaspappelsap, suiker, snufje zout en ster anijs samen met de staafjes rabarber aan de kook en laat deze afkoelen in het vocht. Dit vocht kun je ook weer gebruiken om bijvoorbeeld door de quinoa te doen of om de bietjes mee te marineren
Dressing: meng citroensap met de amandel melk. Dit gaat na een tijdje schiften! Breng deze (gekarnde) melk op smaak met peper, zout en olijfolie. Ook lekker met verse kruiden, zoals: dragon, bieslook, kervel of peterselie.
Garnituur opties voor je salade
Walnoten, venkel, witlof, roodlof, rucola, bieten blad, little gem sla, radijs, dun gesneden rode ui, dun gesneden rauwe bietjes, croutons
Rabarber Beta
Algemene voorwaarden Privacybeleid Kvk 61956538
Vragen? Mail naar hallo@rabarberrepublic.nl